„Csúcstechnológia a lemezmegmunkálásban"

Főoldal Rólunk Aktuális

TOVÁBB A FEJLŐDÉS ÚTJÁN

2020.01.10.

A Ferzol Kft. 1990 óta áll partnerei rendelkezésére a síklemez megmunkálás területén. Ez idő alatt Bíró Zoltán vezetésével működő egyéni vállalkozás a hazai fémipar egyik meghatározó vállalatává nőtte ki magát és nemzetközi szinten is komoly elismertséget szerzett. A családi vállalkozás célkitűzései és alapértékei évek óta nem változtak. A folyamatos fejlődés, a csúcstechnológia alkalmazása, a vevőközpontúság, a partnereknek és a munkatársaknak nyújtott hosszú távú stabilitás, a minőség magas szinten tartása meghatározó az értékrendjükben. Zoltán és csapata az elmúlt években is minden lehetőséget igyekezett kihasználni, hogy a FERZOL sikerét tovább vigye és növekedési pályán tartsa vállalatát. Az emelkedő árbevételek, a bővülő megrendelési állomány, a vevők elégedettsége, a gyártási kapacitás és a dolgozói létszám növekedése igazolja a stratégia sikerét.

Hosszú út vezetett idáig, de a becsületes munka eredményeként a FERZOL Kft. lemezalkatrészeit ma már jól ismerik a világon. A mezőgazdaság, a jármű- és élelmiszeripar, a hűtés- és vezérléstechnika, a kis és nagykereskedelem, az IT, és banktechnika is számít a Ferzol termékeire. Alkalmazott technológiái a lézervágás, stancolás, az hajlítás, a préselés, a lakatos munkák, a felületkezelés, és a szerelés.


A 100%-ban magyar tulajdonú családi vállalat több mint 25 000 m2 gyártó és raktározási kapacitással rendelkezik és 2019-re a Tápiómente egyik legnagyobb munkaadójává vált. 2017-ben új telephellyel bővült Szolnokon, ezzel közelebb került az egyik meghatározó partneréhez és így jobban ki tudja használni a megye munkaerőpiaci és fejlesztési adottságait. A termelés a szolnoki telephelyen 2018 februárban indult meg, kezdetben egy majd néhány hónapot követően két műszakban. A jövő évtől a termelési igények szükségessé tették a 3. műszak beindítását, ezzel együtt a létszám bővítését, amire már készen áll a cég.
A fejlesztés Szolnokon sem áll meg. Az új telephely szomszédságában egy üres ipari terület megvásárlását követően zöldmezős beruházás keretében egy 5300 m2-es csarnok építésére már jogerős építési engedéllyel rendelkeznek. E mellett ugyanitt 2019-ben (épületbővítésre, eszközvásárlásra) elindult egy közel 2 Milliárd Ft-os beruházás, amihez pályázati forrásból támogatást kapnak. A bővítés új generációs (automata és robot) technológiás CNC gépek vásárlása mellett a dolgozói létszám további növekedését is hozza. A fejlesztés befejezését követően közel 60 fő fog a szolnoki telephelyen dolgozni.


A váltott műszakos munkarendben, fizikai munkakörökben dolgozó munkatársak meghatározó szerepet játszanak a vállalat életében. A dolgozói létszám cégszinten is szépen növekszik. Jelenleg több, mint 500 főt foglalkoztatnak, zömében saját munkavállalókat. A toborzás mellett a dolgozók megtartása is fontos részét képezi a FERZOL életének. A családi vállalkozás sajátosságait, a közösség összetartó erejét, a megbecsülést és tiszteletet hangsúlyozó értékrend és humán erőforrásgazdálkodás áll a személyzeti munka középpontjában. A dolgozói elégedettséget szociológiai módszerek alkalmazásával mérik és értékelik ki. Családinapot és csapatépítő tréningeket szerveznek a közösségek fejlesztése és erősítése érdekében. A tartósan megnövekedett megrendelések miatt évek óta biztos munkája van minden dolgozónak és most is van lehetőség fizikai dolgozók felvételére.

Fontosak a FERZOL Kft. részére a társadalmi kapcsolatok is. Mint a környezetének egyik legnagyobb adófizetője a vállalat jelentős mértékben hozzá tud járulni Tápiószőlős fejlődéséhez. Részt vesz és támogatja a községi rendezvényeket, programokat, segít a rászorulókon. Minden évben egy nyílt nap alkalmával pedig a helyi lakosságnak lehetőséget biztosít a vállalat életébe történő betekintésre.
A modern technika alkalmazása mellett fontosnak tartják a dolgozók folyamatos fejlesztését, képzését, ismereteik bővítését. Több munkakör esetében rendszeresen indítanak belső képzéseket, tanfolyamokat, hogy a saját munkaerő a leghatékonyabban, legalkalmazhatóbban tudja az elméleti és gyakorlati ismereteket megszerezni. Mentorok és belső szakoktatók, trénerek segítik a dolgozók tudásának fejlesztését. A személyes fejlődést támogatva lehetőségeket teremtenek a belső karrierépítésnek is. A munkahelyi közösségek nem működhetnek felkészült, kompetens, egységes vezetési elveket képviselő vezetők nélkül. A modern vezetési elvek elsajátításáról belső vezetői képzések és gyakorlati tanácsadás során gondoskodnak.
A FERZOL Lemezmegmunkáló Kft. sikereit az utóbbi időszakban is számos elismerés igazolja. A Superbrand minősítések, a Megbízható Cég besorolások, K&H – nál a sikeres családi vállalkozások elismerésére kapott (hosszú távú sikeres stratégia) díj, valamint a Nemzetgazdasági Minisztériumtól kapott Sikeres Vállalkozásokért Díj méltán bizonyítja, ha a kitartó szorgalom és az akarat kreativitással párosul, akkor a FERZOL sikere és fejlődése a jövőben is töretlen lesz. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter kezdeményezésére alapított „Díj a Sikeres Vállalkozásokért” egy méltó díj a cégek munkájának elismerésére. A díj azoknak a gazdasági szereplőknek szól, akik jelentős szerepet vállalnak hazánk gazdaságának erősítésében, tevékenységük példaértékű más vállalkozások számára, képviselik azt az újító, innovatív szellemet, amely Magyarország erőssége. A FERZOL Lemezmegmunkáló Kft. nagy megtiszteltetésnek érzi ezt a díjat, amelyre a cég minden egyes dolgozója méltán lehet büszke és saját elismerésének tekinthet.
A FERZOL kulcsszerepet kíván játszani a jövőben is Magyarország finom lemezalkatrész beszállítói piacán. E mellett alapvető célja, hogy egyre nagyobb mértékben megbízható beszállító partnerévé váljon a külföldi és a magyarországi cégeknek, ezen belül növelni szándékozik alkatrész beszállítói tevékenységét a gépjármű iparban. Az ügyfelek pontos, megbízható kiszolgálása mellett a következő időszakban is fontosnak tartják a legfejlettebb, automatizált technológia folyamatos fejlesztését, valamint az összeszerelési kapacitás megerősítését.
A célok megvalósítása szépen halad előre. Új partnerek megjelenésével és a jelentős volumenű, folyamatos megrendeléseknek köszönhetően a szerelde intenzív növekedésnek indult. A májusi indulást követően a létszám 25 főről mára 80 főre emelkedett. Három új szerelősorral bővült az üzem.

A technikai eszközpark is fejlődik. Az ipar 4.0 elvárásainak megfelelő robottechnológia napjainkban egyre inkább teret nyer a fémmegmunkálásban is. A vágás és hajlítási technológiában is automata és robot technológia váltja le egyes emberi vezérléseket. A hegesztő üzemben is némely kézi megmunkálást már robot technológia helyettesít. A festő üzemben Magyarországon egyedüli módon automata színváltással rendelkező porfestő kabinnal dolgozhatnak. A Szolnoki pályázati beruházásnak köszönhetően 2 db automata hajlító, egy robotcellás hajlító, és egy automata gyártósor kerül beüzemelésre 2020 végéig. A vállalat hitvallása, hogy a technológia folyamatos fejlesztése nélkülözhetetlen a versenyképesség megőrzéséhez, de a jól felkészült, motivált dolgozókra, emberi kreativitásra mindig is szükség lesz.

Ajánlatkérés
Ajánlatkérés

Árajánlatkérés

Árajánlatkéréshez kérem kattintson a jobb oldalon található ikonra. 

Széchenyi2020