„Csúcstechnológia a lemezmegmunkálásban"

Főoldal Rólunk Aktuális

CSÚCSTECHNOLÓGIA AZ ANYAGMOZGATÁSBAN IS

2020.12.02.

A tápiószőlősi FERZOL Lemezmegmunkáló Kft. a 2020-as év végén modern eszközökre cserélte le a teljes elektromos targoncaflottáját.
A dinamikusan fejlődő magyar tulajdonú családi vállalkozás évtizedek óta alapértékének tekinti a csúcstechnológia alkalmazását. A modern eszközök vásárlásával folyamatos versenyelőnyt tudnak biztosítani és képesek lépést tartani az ipar és a kor kihívásaival.

A fémipari gyártási folyamataikhoz a legmagasabb színvonalú, legkorszerűbb technológiát és eszközöket használják, de nem maradhat hátrányban a logisztikai háttértámogatás sem. A Jungheinrich céggel hosszú évek óta partneri viszonyban állnak és a cég targoncáit használják az anyagmozgatási feladatok ellátására. Az üzemi területen és a raktárban elsősorban az elektromos targoncákat, míg az üzemek közti anyagmozgatásra dízelüzemű villástargoncákat, valamint vontató targoncákat alkalmaznak.

A FERZOL Kft. számára a csúcstechnológia és az egészséges munkahely mellett a környezet megóvása, az energiahatékony üzemeltetés is kiemelten fontos szerepet játszik. A targoncaflotta lecserélésekor ezen elvek figyelembevételével hozták meg döntésüket és e miatt esett a választásuk a Jungheinrich lítiumion akkumulátorral működő modern elektromos gépeinek beszerzésére.

A lítiumion technológia előnye a gyors- és köztes töltés, amely igen rövid idő alatt elvégezhető, valamint rugalmas és folyamatos alkalmazást tesz lehetővé. Így nincs szükség csereakkumulátorokra és a hagyományos savas ólom akkumulátorok töltéséhez szükséges külön töltőhelyiségre sem.
A gyártóegységeikben, a szerelő-, festő-, lakatos- és présüzemükben, valamint a CNC üzemben EJC és ERC típusú gyalogkíséretű targoncák, valamint EFG elektromos villástargoncák segítik az anyagmozgatást. Rendszerbe állították a tavalyi év újdonságát is, az ERC 216i gyalogkíséretű targoncát, amely a fixen beépített lítiumion akkumulátornak köszönhetően teljesen új geometriával és optimális tömegelosztással rendelkezik. Ennek köszönhetően a targonca sokkal könnyebben mozgatható és üzemeltethető.

A FERZOL Kft. raktárában 5500 négyzetméteren polcos és tömbös tárolással raktározzák az alapanyagokat, késztermékeket és beépülő alkatrészeket. A hagyományos tolóoszlopos targoncákat itt beépített lítiumion akkumulátorral működő ETV 216i típusú targoncákra cserélték. A több elismerést és díjat nyert ETV 216i típusú targoncák alkalmazása nemcsak a raktári teljesítmény növeléséhez járul hozzá, hanem a forradalmian új targonca design ideális, ergonomikus munkafeltételeket teremt a dolgozóknak a tágasabb, megnövelt kezelőfülkének köszönhetően.

Az üzemek közti anyagmozgatáshoz két EZS 570 típusú vontatótargoncát alkalmaznak, amelyek különböző vontatmánykocsik mozgatására alkalmasak. Különlegességük, hogy zárt, fűthető fülkével szerelték fel annak érdekében, hogy hidegebb, esős időjárás esetén a dolgozóknak megfelelő, komfortos munkakörülményeket biztosíthassanak.

„A Jungheinrich számára kiemelten fontos ügyfeleink elégedettsége. Különösen nagy öröm olyan partnerrel együtt dolgozni, aki hasonló értékek alapján működik. Köszönjük a Ferzol Kft. bizalmát, hogy targoncáinkkal és szolgáltatásainkkal hozzájárulhatunk a hatékonyabb üzemeltetésükhöz” – nyilatkozta Horváth Zoltán, a Jungheinrich Hungária Kft. ügyvezetője a targoncaflotta átadásakor.

Bíró Zoltán a FERZOL Kft. ügyvezetője büszke rá, hogy a rendszerbe állt új, csúcstechnológiát jelentő targoncaflottával tovább erősödik a FERZOL Kft. hatékonysága és folytatódik a két vállalat hosszú múltra visszatekintő, sikeres együttműködése. A Jungheinrich targoncái nemcsak a Ferzol Kft. tápiószőlősi székhelyén, hanem a hamarosan megnyíló új szolnoki telephelyén is segíteni fogják a hatékony anyagmozgatást.

Ajánlatkérés
Ajánlatkérés

Árajánlatkérés

Árajánlatkéréshez kérem kattintson a jobb oldalon található ikonra. 

Széchenyi2020