„Csúcstechnológia a lemezmegmunkálásban"

Főoldal Pályázatok 2010. - Új üzemcsarnok építése

2010. - Új üzemcsarnok építése

Új csarnokot, üzem-és raktárhelyiséget avatott Tápiószőlősön a Ferzol Kft. A lemezmegmunkáló cég a több mint 430 millió forintos beruházással ünnepelte alapításának 20.évfordulóját. A fejlesztésnek köszönhetően a jelenleg 140 főt foglalkoztató vállalkozás hamarosan újabb 15-20 alkalmazottal bővíti létszámát.

A Ferzol Kft. a 320 milliós fejlesztéséhez uniós támogatást is felhasznált. A mintegy 30 %-os KMOP pályázati forrás megközelíti a 100 millió forintot. A Kft. a támogatott projektet végül saját erőből és némi hitelből, további 100 millió forinttal egészítette ki és így a csarnok újabb épületrésszel bővült. A 4400 m2-es létesítmény 2200 m2-vel lett nagyobb.

BÍRÓ ZOLTÁN, ügyvezető-tulajdonos, Ferzol Kft.: "Fő profilunk lemezalakítás, nagyobb multinacionális cégeknek történő lemezbeszállítás. Különböző finom lemezalkatrészeket szállítunk hűtés- és fűtéstechnikai, elektronikai, távközlési ipar számára."

Tavaly még a válsággal küzdöttek, de a létszámuk újra teljes. A felkutatott új megrendeléseknek és a pályázatnak köszönhetően vált lehetővé a kapacitásbővítés.

BÍRÓ ZOLTÁN, ügyvezető-tulajdonos, Ferzol Kft.: "Mindent megmozgattunk annak érdekében, kollégáim segítségével, hogy új partnereket, új megrendeléseket tudjunk szerezni cégünknek. Ezzel a jó piackutatással és a hatékonyságunk növelésével sikerült a termelésünket 2009 második félévére visszaállítani."

A délutáni ünnepséget már az új épületben tartották. Az ügyvezető-tulajdonos, Bíró Zoltán köszönetet mondott a pályázat mellett lobbizó Czinege Imrének, a kivitelezőnek, a szakhatóságoknak, a megrendelőknek és a cég alapítójának, azaz édesapjának, Bíró Ferencnek. A volt országgyűlési képviselő, dr. Czinege Imre elmondta: mandátuma idején 18 milliárd forintnyi fejlesztési forrás érkezett a térségbe, ebből két milliárd munkahelyteremtő beruházásra. Ezek közül is kiemelkedő a Ferzol Kft.

Dr. CZINEGE IMRE, volt ogy. képviselő, MSZP: "Büszke vagyok arra, hogy a választókerületben, Tápiószőlősön van egy cég Ennek a cégnek a neve: Ferzol."

A mostani országgyűlési képviselő, Földi László a szakképzett munkaerő hiányáról szólt. A kormány a szakképzés átalakításával is segíteni szeretné az ipar megerősödését.

FÖLDI LÁSZLÓ, ogy. képviselő, FIDESZ-KDNP: "A térségben megépült Dél-Pest megyei TISZK Cegléden. A legmodernebb eszközökkel felszerelve, és mindenféleképpen be kell indítani, mert ennek a térségnek nagy szüksége van jó szakemberekre."

Az ipartestületek országos szövetsége a legrangosabb elismerésével a Fémipari Vállalkozások Fejlesztéséért díjjal tüntette ki Bíró Ferencet. A munkahelyteremtést Tápiószőlős polgármestere, Lajtai Sándorné is üdvözölte. A most még üres üzembe a technológiát, gépeket október végéig telepítik, szerelik be.

Ajánlatkérés
Ajánlatkérés

Árajánlatkérés

Árajánlatkéréshez kérem kattintson a jobb oldalon található ikonra. 

Széchenyi2020